انواع سنگ کلیه و علائم آن را بشناسید

ساخت وبلاگ

در این مقاله، در مورد انواع سنگ کلیه و علائم آنه، زمان مراجعه به پزشک و اقداماتی جهت پیشگیری یا کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه صحبت خواهیم کرد.

اگزالات کلسیم

سنگ های کلیه زمانی تشکیل می شوند که مواد معدنی موجود در ادرار متبلور شده و به سنگ تبدیل می شوند (این سنگ ها می توانند در هر جایی از دستگاه ادراری رشد کنند). اکثر سنگ های کلیه از کلسیم تشکیل شده اند. سطح بالای کلسیم و اگزالات (یا فسفات) در ادرار منجر به بروز این نوع سنگ کلیه می شود. رژیم غذایی نیز معمولاً نقش مهمی در تشکیل سنگ های کلیوی مبتنی بر کلسیم دارد.

اسید اوریک

سنگ کلیه اسید اوریک به دلیل بالاتر بودن میزان اسیدیته در ادرار و تجمع اسید اوریک ایجاد می شوند، هرچند ممکن است با کلسیم نیز شکل بگیرند. با اینکه رژیم غذایی سرشار از پروتئین حیوانی و گوشت اندام های حیوان یک عامل شایع در ایجاد این نوع سنگ کلیه است اما همچنان یک عامل ارثی نیز وجود دارد.

استروویت

سنگ ‌های استروویت در اثر فعالیت باکتریایی در دستگاه ادراری ایجاد می ‌شوند که فقط حدود 10 تا 15 درصد از سنگ های کلیه را تشکیل می دهند. این نوع در زنان شایع تر است و گاهی همراه با عفونت های دستگاه ادراری ایجاد می شود.

سیستین

 این نوع نادر از سنگ کلیه، ناشی از عارضه ای به نام سیستینوری است که باعث نشت سیستین به ادرار و در نهایت تشکیل سنگ کلیه می شود. سیستینوری یک بیماری ارثی است و سیستین نیز نادرترین نوع سنگ کلیه محسوب می شود.

دکتر مردان...
ما را در سایت دکتر مردان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ایمان اصلاحی drmardan بازدید : 27 تاريخ : يکشنبه 24 دی 1402 ساعت: 21:02